ROERMOND - In een onderzoek dat de politie instelde naar aanleiding van een tiental straatroven in en rond Roermond zijn de afgelopen dagen vijf personen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 16 uit Roermond en Herten en een jongen van 18 uit Horn. Zij zijn in verzekering gesteld.

Vanaf augustus 2020 vonden er een tiental straatroven plaats in en rondom de gemeente Roermond. Het basisteam Roermond startte daarop samen met de recherche een onderzoek en nam daarin mee of de straatroven verband hielden met elkaar.

Tijdens de straatroven werden de slachtoffers door twee of meerdere verdachten benaderd. De slachtoffers werden onder verbale bedreiging en/of door mishandelingen gedwongen tot afgiften van geld dan wel andere kostbare goederen. Bij enkele van deze straatroven maakten de verdachten gebruik van een steekwapen en/of een vuurwapen of een voorwerp dat daarop lijkt.

Een eerste resultaat in het lopende onderzoek openbaarde zich vorige week al toen de politie op 22 september twee personen uit Roermond aanhield voor afpersing en chantage van jonge slachtoffers.