ROERMOND - De politie heeft vandaag twee 17-jarige jongemannen uit Roermond aangehouden voor het plegen van drie straatroven in hun woonplaats eerder dit jaar.


Alle drie de straatroven vonden vrij kort na elkaar plaats in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari 2020 op de Gerichtsberg, onder het viaduct aan de Venloseweg en nabij de Heuvel. Daarbij fietsten de twee verdachten op de twee eerstgenoemde locaties achter een alleen fietsende persoon aan die ze vervolgens aanspraken en bedreigden. In één geval werd hierbij een slachtoffer gedwongen om zijn telefoon af te geven. Op de Heuvel werden twee jongeren aangesproken en mishandeld. Ook zij werden bedreigd en beiden liepen klappen op. Een van de slachtoffers moest ook hier zijn GSM afgeven. Toen de slachtoffers om hulp riepen gingen beide overvallers er vandoor waarbij ze een fiets achterlieten.

Sporen
Wat opviel tijdens het politieonderzoek was, dat zowel de verdachten als de slachtoffers die avond/nacht dezelfde horeca-gelegenheid in Roermond hadden bezocht. De politie kwam beide daders op het spoor aan de hand van camerabeelden en DNA-sporen. Ook bleek een opvallende fiets van een van hen te hebben bijgedragen aan het achterhalen van de verdachten.