SINT ODILIËNBERG - Politieagenten van de Eenheid Limburg en Eenheid Landelijke Expertise en Operaties hebben zondagavond 5 mei twee verdachten aangehouden. Dit gebeurde bij een steekincident waar een vechtpartij aan vooraf ging. Hierbij raakte een persoon gewond. De politieagenten werden tijdens hun optreden ernstig belaagd en belemmerd in hun werkzaamheden.

Melding
Politieagenten krijgen rond 20:45 uur een melding van een vechtpartij op ‘t Sittert in Sint Odiliënberg. Ter plaatse treffen zij een persoon aan met een steekwond. Het lukt de agenten om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen
Ter plaatse wordt een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag/poging tot zware mishandeling. Niet veel later keren de vechtersbazen zich tegen de agenten. De groep vechtersbazen bestaat uit ongeveer 15 personen. Ze gooien met voorwerpen naar de agenten. Een van hen wil de agenten te lijf met een stuk gereedschap. Deze 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt eveneens aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag/zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Beide verdachten zitten vast op het politiebureau. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.