NEDERLAND - De laatste week van april belooft een voornamelijk droge voorjaarsweek te worden waarbij het met name op Koningsdag. Ondanks dat alle festiviteiten zijn afgelast dus toch een mooie dag om er wellicht even per fiets of wandelend op uit te trekken. Later in de week wordt het vanwege een noordenwind wel iets koler, maar dit lijkt vooralsnog tijdelijk.


In de nacht van zondag naar maandag is het helder, maar vrij koud. In het oosten van het land kan het zelfs drie graden gaan vriezen. In de ochtend breekt de zon al door, al worden die in de middag gevolgd door stapelwolken. Bij een matige noordoostenwind wordt het zo'n 12 graden in het noorden en langs de westkust tot 15 graden elders in het land.

Dinsdag, Koningsdag, belooft de mooiste dag van de week te worden. Er zijn de hele dag zonnige perioden en met weinig wind voelt dat bijzonder aangenaam aan. Naar verwachting blijft het overal droog.

Woensdag wordt het dan weer een fractie frisser, maar ook dan is het grotendeels droog en komt de zon regelmatig te voorschijn.

Vanaf donderdag worden de nachten weer wat kouder, mogelijk met lichte nachtvorst, en is het ook overdag door een noordenwind iets frisser. De temperaturen zullen dan tussen de 10 en 14 graden lagen waar dit normaal 15-18 is.

Ook de vrijdag is nog een frisse dag voor de tijd van het jaar, maar net als de voorgaande dagen zal deze grotendeels droog verlopen.

In het volgende weekend, het is inmiddels mei, zien we daar weer een stijging van de temperaturen en laat de zon zich regelmatig zien. Op zaterdag gaan we richting de 15 graden en op zondag wellicht naar de 17,18 graden. Ook op de langere termijn ziet het er naar uit dat het droog en rustig voorjaarsweer blijft.