DE BILT - Na de zeer tropische periode van de afgelopen weken gaat de temperatuur beetje bij beetje meer dalen. De komende week blijft de temperatuur echter zomers al komen we niet meer boven de dertig graden uit. Aan het eind van de week krijgt de temperatuur nog een kleine opleving, maar dat wordt gevolgd door een weekend waarin het echt koeler wordt.


Nadat zondagavond met name over de kustprovincies enkele pittige onweersbuien overtrokken ziet de maandag er over het algemeen zonnig uit. In het oosten en noordoosten trekt er wel wat meer bewolking over het land en is de buienkans ook iets groter. De temperatuur komt van 24 graden aan de kust tot 27 graden elders in het land.

Dinsdag wijkt niet veel af van de dag ervoor. Met een rustige zuidwestenwind zal de temperatuur rond de 25 graden en kan er lokaal tussen de zon door een bui ontstaan.

Ook woensdag wordt grotendeels droog met aan afwisseling van zon en stapelwolken en een temperatuur van 23-26 graden.

Donderdag en vrijdag lijkt het weer iets warmer te worden en stijgt de thermometer met name in het (zuid)oosten van het land weer richting de 30 graden in de middaguren. Aan de kust zal het dan zo'n 26 graden zijn. De kans op neerslag neemt echter wel toe en naast de zon ontstaan er steeds meer wolkenvelden.

In het volgende weekend lijkt het dan echt koeler te worden en met name op zondag ziet het er naar uit dat de thermometer niet boven de 23 graden komt waar zon en buien elkaar gaan afwisselen.