DE BILT - Na een ruime week vol buien lijkt het midweeks eindelijk wat rustiger herfstweer te worden. Waar het begin van de week nog nat zal verlopen, wordt het vanaf woensdag, maar ook gelijk een stuk frisser.


Maandag begint half tot zwaar bewolkt met in met name de kustprovincies nog regelmatig enkele buien. Verder in het land kunnen plaatselijk mistbanken ontstaan en lokaal zelfs een zonnetje. Bij een matige westenwind wordt het niet warmer dan een graad of 13.

In de nacht van maandag op dinsdag volgt vanuit Zeeland een nieuw regengebied waarbij met name het westen en zuiden grote kans op regen hebben. De wind draait naar het zuidoosten en blijft matig van kracht.

Woensdag belooft een droge dag te worden met wolkenvelden en af en toe de zon die licht doorbreekt. Langs de kust zal wel een frisse, krachtige noordoostenwind opsteken die de gevoelstemperatuur naar beneden brengt.

Ook de donderdag verloopt droog met af en toe zon. De temperatuur komt echter niet boven de 12 graden uit wat nog altijd een graad of drie lager is dan normaal in half oktober.

Vrijdag geeft een zelfde weerbeeld als de woensdag en donderdag. Het blijft droog, maar fris en met name de nachten worden steeds kouder. Lokaal tikt de thermometer 's nachts maar net de 4 graden aan en op sommige plaatsen is er zelfs kans op lichte nachtvorst en mistbanken in de ochtend.

Ook het volgende weekend begint droog en fris met soms de zon die doorbreekt. Vanaf zondagavond lijkt er echter ook weer een wisselvalliger weerbeeld op komst.