ROERMOND - Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Hierdoor is de A73 afgesloten voor al het verkeer tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (20) Roermond-Oost richting Venlo van maandag 18 juli 21.00 uur tot dinsdag 19 juli 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Afsluiting

A73 tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (20) Roermond-Oost richting Venlo van maandag 18 juli 21.00 uur tot dinsdag 19 juli 05.00 uur.

  • Oprit (22) Maasbracht van de A73 richting Venlo
  • Op- en afrit (21) Linne van de A73 richting Venlo
  • Afrit (20) Roermond-Oost van de A73 richting Venlo

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).