ROERMOND - De gemeente Roermond werkt samen met de NS aan het station en zijn omgeving. Het station van Roermond is een regionaal knooppunt voor de gebruikers van bus, trein, fiets en auto. Aan de rand van de mooie binnenstad krijgt het station een aantrekkelijke omgeving voor zowel bezoekers, reizigers en inwoners. Samen werken wij aan het visitekaartje voor de stad! In 2020 is het nieuwe Busstation aangelegd en in 2023 is het stationsgebouw opgeknapt. Nu is het tijd voor het gebied er omheen.


Werkzaamheden stationsgebied 2024

Het gebied tussen het station, het busstation en hotel Roermond zal opnieuw worden ingericht. De bestrating wordt vernieuwd. Er komen nieuwe bomen en beplanting. Er komt nieuwe verlichting en we zorgen voor een vloeiende overgang tussen het iets hoger gelegen station richting het Stationsplein. De werkzaamheden starten eind 2024.

Het werk zal worden uitgevoerd in fases. Hierdoor blijven het station en busstation altijd bereikbaar. Het kan soms voorkomen dat u om Hotel Roermond heen moet lopen.

De onbewaakte fietsenstalling word uitgebreid. Hierdoor vervallen tijdens de werkzaamheden enkele fietsparkeerplaatsen. Waar mogelijk plaatsen we tijdelijk extra fietsenrekken.

U mag uw fiets niet stallen op het Stationsplein. Ook niet tijdens de werkzaamheden. Dit wordt met borden aangegeven en verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd . Verwijderde fietsen staan bij Stadstoezicht, Slachthuisstraat 102 in Roermond. Na het maken van een telefonische afspraak kunt u uw fiets ophalen. Het telefoonnummer is: 0475-359101.

Het Stationsplein is nog steeds bereikbaar voor taxi’s of om iemand snel af te zetten of op te halen. Tijdens de werkzaamheden is het aantal parkeerplaatsen wel iets minder omdat de aannemer daar aan het werk is.

De uitvoering van dit project gebeurt door aannemer Schapers.