ROERMOND - Inwoners uit de regio Roermond kunnen vanaf nu met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Roermond. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de bereikbaarheid voor inwoners.


Het nieuwe steunpunt werd vandaag geopend door wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond (Sociale zaken, Armoedebeleid & Schuldhulpverlening) en unitdirecteur Dienstverlening Bjorn Meijer van de Belastingdienst.

Rustig de tijd

Bjorn Meijer sprak een ambitie uit voor het steunpunt in het stadskantoor. "Belastingzaken kunnen voor mensen soms ingewikkeld zijn. Dan is het prettig dat je in een persoonlijk gesprek elkaar recht in de ogen kunt kijken voor vragen over belastingen, toeslagen of een betalingsregeling. Dus maak daarvoor een afspraak bij dit nieuwe Roermondse steunpunt. Onze medewerkers nemen rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. Inwoners zullen snel hun weg vinden naar het steunpunt voor persoonlijke hulp.”

Gezamenlijk bereikbaar


Wethouder Marianne Smitsmans verwelkomt het nieuwe steunpunt in Roermond: “Het steunpunt van de Belastingdienst is een welkome aanvulling op de service die wij bieden in ons stadskantoor. Voor sommige inwoners is het prettiger om persoonlijk door iemand gezien en geholpen te worden. Daarom zijn we blij met de opening van dit steunpunt in Roermond. Wij staan dicht bij, of zelfs naast onze inwoners. Het is mooi dat de Belastingdienst zich in het stadskantoor aansluit bij onze huidige dienstverlening.”

Openingstijden

Het steunpunt van de Belastingdienst (stadskantoor gemeente Roermond) is vanaf 30 januari iedere dinsdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Inwoners kunnen een gratis afspraak maken bij het steunpunt van de Belastingdienst via belastingdienst.nl/contact of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 - 0543).