ROERMOND - Roermond is al lange tijd gastheer van het Bevrijdingsfestival Limburg (BFL) dat jaarlijks op 5 mei plaatsvindt. Ook dit jaar vieren we onze vrijheid. Het Bevrijdingsfestival in Roermond vindt dit jaar tussen 12.00 en 24.00 uur plaats op het terrein tussen de Maas en het appartementencomplex Arlo.


Om 11:30 uur wordt de vrijheidsvlam ontstoken in aanwezigheid van gouverneur Emile Roemer en burgemeester Donders – de Leest.

Algemene informatie

Het programma van het Bevrijdingsfestival bestaat ieder jaar weer uit gevarieerde artiesten. Dit jaar zal onder andere Duncan Laurence optreden in Roermond. De artiesten worden verdeeld over twee podia, het hoofdpodium en het Sena Performers Stage. Ook is er op dit terrein plaats ingeruimd voor het Plein van de Vrijheid.

Voor meer informatie ten aanzien van het bevrijdingsfestival verwijzen we u naar de website van Bevrijdingsfestival Limburg.

Verkeersmaatregelen tijdens het Bevrijdingsfestival

Tijdens het Bevrijdingsfestival zijn de verkeersmaatregelen rondom het ARLO-terrein tijdelijk gewijzigd. Houd hier rekening mee als u het festival bezoekt.

  • Het openbare gemeentelijke parkeerterrein Arlo wordt door de organisatie in gebruik genomen en kan niet voor bezoekers worden gebruikt.
  • De openbare gemeentelijke parkeerplaatsen aan de Maashaven worden ingericht als fietsenstalling.
  • Op de verhoogde parkeerplaats, gelegen achter de parkeerplaatsen aan de Maashaven, wordt een Kiss & Ride plaats ingericht. Daar kunnen taxi’s of andere voertuigen bezoekers afzetten of ophalen.
  • De organisatie heeft met het Designer Outlet Roermond afspraken gemaakt om bezoekers aan het festival die met de auto komen te laten parkeren op hun parkeerterrein.
  • Op 5 mei is het verboden om op de Looskade en Arlo te stoppen. Deze maatregel is ingevoerd om de doorstroming op deze wegen te garanderen. Deze wegen zijn belangrijk bij een calamiteit en dienen voor de hulpverleningsdiensten vrij te zijn.
  • De Maashaven wordt ingericht als eenrichtingsweg. Komende van de kruising met de Arlo dient gemotoriseerd verkeer via de Schipperswal naar de N280 te rijden. Op de Maashaven bij de kruising met Schipperswal wordt een inrijverbod ingesteld voor gemotoriseerd verkeer.