ROERMOND - Vanaf zondag 30 augustus ligt het busstation bij station Roermond weer op de vertrouwde plek, achter Hotel Roermond. De afgelopen vier maanden is het busstation in hoog tempo gerenoveerd. In de komende periode worden o.a. nog bomen aangeplant en de verlichting en bestrating worden afgewerkt, maar het busstation is nu al een stuk veiliger, toegankelijker en overzichtelijker. Vanaf 11 september is ook de onbewaakte fietsenstalling weer op de vertrouwde locatie geopend.


“Het is een mooie mijlpaal die we hebben bereikt en we blijven werken aan de doorontwikkeling van mobiliteit voor inwoners van Roermond en de reizigers naar onze gemeente”, aldus wethouder Rens Evers.

Veranderingen

De bussen op het vernieuwde busstation staan anders, maar verder is er weinig veranderd voor de reizigers. Bij de wachtruimte, die ook een opfrisbeurt heeft gehad, staat sinds 30 augustus het vertrouwde digitale bord met de actuele vertrektijden van de bussen en perronaanduiding. De busnummers en dienstregeling zijn ongewijzigd, al is Arriva vanaf 24 augustus wel gestart met de reguliere winterdienstregeling. De onbewaakte fietsenstalling is straks kleiner dan voorheen. De bewaakte fietsenstalling biedt extra service: elke eerste 24 uur kunnen fietsen gratis worden gestald. We verwachten dat hier veel meer reizigers gebruik van gaan maken.

Mobiliteitsknooppunt

Samen met de provincie Limburg, NS, ProRail, Arriva en andere betrokkenen, maakt de gemeente Roermond van de stationsomgeving een toekomstbestendig regionaal mobiliteitsknooppunt. De renovatie het busstation is hier onderdeel van.