ROERMOND - De dagen naar carnaval worden momenteel afgeteld. Carnavalsvierders zoeken een nieuw ‘pekske’ uit en de gemeente is bezig om alles in goede banen te leiden.

Om een optimale beleving van carnaval mogelijk te maken mogen horecabedrijven die een alcoholvergunning en een buitenterras hebben een buitenbar plaatsen gedurende de carnavalsdagen, want carnaval wordt binnen maar zeker ook buiten gevierd.

Gewijzigde openingstijden met carnaval

De gemeentelijke kantoren zijn op maandag 20 februari en dinsdag 21 februari gesloten.

Alleen voor aangifte van een geboorte of overlijden kunt u op deze dagen tussen 10.00 en 11.00 uur terecht bij de burgerlijke stand in het Stadskantoor (Kazerneplein 7).

Verkeersmaatregelen

Tijdens carnaval zijn er verschillende verkeersmaatregelen van toepassing:

 • Maandag 13 februari 2023 vanaf 14:00 uur tot zondag 19 februari 13:00 uur: Afsluiting Stationsplein in verband met opbouw, uitvoering en afbouw Sjtasiefestasie. De tunnel Oranjelaan wordt ingericht voor verkeer in éénrichting vanuit Willem-II singel. Vanuit de wijk ’t Veld dient verkeer of via de Koninginnelaan of Venloseweg om te rijden.
 • Maandag 13 februari vanaf 14:00 uur tot zaterdag 18 februari 18:00 uur: instellen tijdelijk tweerichtingsverkeer op de Roerkade en Roersingel. Voor de evenementen Sjolefestasie en Sjtasiefestasie is het Stationsplein afgesloten. Daarom worden de inrichting, bebording en werking van de verkeersregelinstallaties tijdelijk aangepast.
 • Zaterdag 18 februari vanaf 18:00 uur tot woensdag 22 februari 07:00 uur: afsluiten Roerkade voor al het verkeer in beide richtingen door carnavalsfestiviteiten.
 • Woensdag 22 februari vanaf 07:00 uur: verkeerssituatie wordt teruggebracht naar éénrichtingsverkeer (normale situatie).

(Brom)-fietsers kunnen wel over de Roersingel en Roerkade rijden maar kunnen afhankelijk van de drukte hier enige hinder ondervinden. Houd hier rekening mee. Verkeersregelaars worden ingezet om alles in goede banen te leiden.

Wijzigingen ophalen afval met carnaval

In verband met carnaval wijzigt het ophalen van huishoudelijk afval, plastic verpakkingsafval en oud papier. Kijk op uw Afvalwijzer (die u eind december in uw brievenbus ontvangen heeft),
op www.mijnafvalwijzer.nl of maak gebruik van de gratis afvalwijzer app.

Huishoudelijk afval en PMD

 • De ophaaldag van maandag 20 februari verschuift naar zaterdag 18 februari.
 • De ophaaldag van dinsdag 21 februari verschuift naar zaterdag 25 februari.

Oud papier en karton

 • De ophaaldag vrijdag 17 februari wordt vrijdag 10 februari (Fanfare St. Cecilia).
 • De ophaaldag dinsdag 21 februari wordt dinsdag 14 februari (Kapels Buurtoverleg).

Milieupark en Kringloopwarenhuis

 • Het milieupark is altijd gesloten op maandag.
 • Op dinsdag 21 februari is het milieupark gesloten in verband met carnaval.
 • Kringloopwarenhuis Het Goed is op maandag 20 februari en dinsdag 21 februari geopend. De winkel is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De aanname van goederen bij het inleverpunt is mogelijk tussen 10.00 en 16.30 uur.

Nix18 is er niet voor nix, ook tijdens carnaval

Maak er een geweldig mooi carnavalsfeest van, samen met jong en oud. En… onderschat uw eigen invloed niet! Wist u dat uw eigen invloed verandert als u zelf onder invloed bent?

 • Tip: Maak vooraf afspraken met uw kind of puber over het drinken van alcohol.

Nix18 is er niet voor nix, ook tijdens carnaval.

We wensen iedereen een fijn carnavalsfeest toe!