ROERMOND - De herfst is begonnen, dus de bladeren beginnen met vallen. Daarom willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden. In de openbare ruimte ruimt de aannemer het blad op. Het blad dat in uw tuin valt kunt u kwijt in de bladkorven. Deze bladkorven zijn afgelopen weken weer op diverse plekken geplaatst.

Vegen en bladblazen

In combinatie met regen kan bladafval voor gladheid zorgen en onveilige (verkeers)situaties. Bladeren op wegen, stoepen en in bermen worden daarom zoveel mogelijk verwijderd. Dit werk wordt namens de gemeente uitgevoerd door diverse aannemers.

Bladkorven vanaf oktober

Vanaf oktober plaatst de gemeente bladkorven waarin u het bladafval van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin is gevallen, kwijt kunt. De gemeente zorgt ervoor dat de bladkorven worden geleegd.
De inhoud van de korven wordt duurzaam verwerkt. Dat kan alleen als inhoud geen ‘vervuiling’ bevat. Belangrijk dus om te weten wat er precies in de korf mag.

  • In de bladkorven horen alleen bladeren! Géén snoeiafval!
  • Het blad doet u los in de bladkorf. Zakken horen niet in de korf en natuurlijk ook niet naast de korf.
  • Wist u dat u snoei- en groenafval altijd gratis naar het milieupark kunt brengen? Kijk hier voor de openingstijden van het milieupark. Uiteraard kunt u ook uw bladafval daar heen brengen.

Vervuiling brengt hoge kosten met zich mee. Om ook volgend jaar bladkorven te kunnen plaatsen zijn 'schone korven' nodig. Wanneer we waarnemen dat in een bladkorf andere materialen dan alleen bladafval worden gedeponeerd wordt de bladkorf weggehaald.

Signaleert u oneigenlijk gebruik, vervuiling of schade?

Dan horen we graag van u, bijvoorbeeld via het algemene telefoonnummer +14 0475, een online melding of via WhatsApp (06-10465487). Vermeld daarbij altijd de locatie van de betreffende bladkorf.