ROERMOND - Op zaterdag 27 mei wordt voor de eerste keer de Roermond Pride georganiseerd door lhbti organisatie Ouch Zo, in samenwerking met de gemeente Roermond.


Het blijkt helaas nog steeds nodig om aandacht te vragen voor de veiligheid en vrijheid van de lhbti+ gemeenschap (lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen). Roermond als Regenboogstad blijft daar actief op inzetten. Iedereen moet zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Geweld en discriminatie moeten stoppen. Deze boodschap draagt de Pride ook uit.

Pride Walk

Het programma bestaat onder andere uit een ‘Pride Walk’. Bart Cochet, voorzitter van Ouch Zo, heeft een duidelijk doel voor ogen: “Met de Pride Walk willen we een optocht door het centrum van Roermond houden zoals de Pride eigenlijk bedoeld is: als demonstratie, waarbij iedereen zich kan aansluiten. Op deze manier herdenken we ook de eerste Roze Zaterdag die in 1979 in Roermond plaatsvond”. Met de stoet wordt het signaal afgegeven dat inwoners zelf kunnen kiezen om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan.

Pride vlag

De gemeente hijst regelmatig de regenboogvlag om de gemeenschap te steunen. Voor Ouch Zo is de vlag een belangrijk symbool. Bart: “Onze regenboogvlag is voor mij en velen in onze community een belofte om elke dag opnieuw aandacht te vragen voor discriminatie en ongelijkheid.“

Programma

Meer informatie over de activiteiten van de Roermond Pride zijn te vinden op www.roermondpride.nl