ROERMOND - Bomen zijn belangrijk voor onze omgeving. Ze geven zuurstof af, nemen CO2 op, zorgen voor verkoeling en dragen bij aan de vergroting van de biodiversiteit. Belangrijke eigenschappen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Van de provincie heeft de gemeente Roermond subsidie gekregen om meer bomen te planten. Dit sluit goed aan bij de ambitie om een groene en natuurrijke omgeving te creëren, die bijdraagt aan een goede gezondheid en het welzijn van onze inwoners.


Welke bomen worden er geplant?

De bomen die we gaan planten zijn een diverse mix van inheemse bomen en struiken. Op sommige plekken worden de bomen alleenstaand aangeplant, in andere gebieden meer als bosplantsoen, meerdere bomen en struiken bij elkaar. Bij het aanplanten van de bomen worden verschillende scholen in de gemeente betrokken, om er zo voor de scholieren een educatief moment van te maken.

Waar en wanneer worden de bomen geplant?

Aankomend plantseizoen, dat is van november 2022 tot maart 2023, worden de bomen en struiken aangeplant. Op welke plekken we de bomen gaan planten, kunt u zien op www.roermond.nl/miljoenbomenplan.

Meer informatie

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer R. Camp, telefoonnummer (0475) 35 95 37 of stuur een e-mail naar renecamp@roermond.nl.