ROERMOND - Ruim 100 medewerkers die nu werkzaam zijn bij de buitendienst groen, reiniging en serviceteams van Westrom Groen B.V., gaan vanaf 1 januari 2022 hun werkzaamheden voortzetten vanuit een nieuwe organisatie. Gemeente Roermond wordt eigenaar en opdrachtgever en combineert op deze wijze het integraal onderhoud en beheer van de openbare ruimte met het duurzaam bieden van werk aan specifieke doelgroepen binnen de arbeidsmarkt. Juist daarom wordt ook flink geïnvesteerd in een intensieve samenwerking met alle opleidingspartners in de omgeving.

Met het raadsbesluit van 14 oktober zijn ook de financiële voorwaarden om deze overheids-BV op te richten vast gesteld. Er kan nu volop worden ingezet om de nieuwe organisatie haar definitieve vorm te geven.

Marianne Smitsmans, wethouder sociaal domein: ‘goed werk dat bij je past, met voldoende kansen en ontwikkelmogelijkheden. Dat willen we graag realiseren voor al onze inwoners. Sommigen kunnen dat zelf, anderen hebben een steuntje in de rug nodig. Met deze werkmaatschappij maken we dit mogelijk’.

Medewerkers zijn gevraagd zelf een naam te geven aan de nieuwe organisatie. Door medewerkers zijn dan ook volop naam- en logosuggesties aangedragen. Binnenkort worden zowel naam als logo bekend gemaakt.

De overgang naar de nieuwe organisatie is gedurende 2021 al in gang gezet. Vanaf 2022 zal deze organisatie het onderhoud van alle gemeentelijke groenpercelen gaan uitvoeren. De nieuwe organisatie heeft zich voorbereid op deze uitbreiding van haar werkgebied en is er geïnvesteerd in de benodigde machines. Ook is een nieuwe locatie gevonden als centrale uitvalsbasis voor medewerkers en materieel.