ROERMOND - Op zaterdag 2 september staat de hele binnenstad van Roermond vol met marktkramen en standwerkers. Traditioneel is in Roermond op de eerste zaterdag van september de zogenaamde jaarmarkt. Op deze zaterdag staat de gehele historische binnenstad vol met kramen. Op de Markt staat de reguliere weekmarkt. Op de weekmarkt zullen er divers spetterende aanbiedingen zijn.


Op de Steenweg en de Varkensmarkt staat het welbekende Standwerkersconcours. Hier worden de producten vol overgave aan de man gebracht. Gedurende de hele marktdag zullen de standwerkers door een jury worden beoordeelt op hun originaliteit, welsprekendheid, en doorzettingsvermogen. Rond de klok van 16:00 uur zal de winnaar van het standwerkersconcours bekend worden gemaakt aan zijn of haar eigen kraam. Hier ontvangt de winnaar de Jan van Herten trofee en mag hij zich een jaar lang de beste standwerker van Roermond noemen.

Op het prachtige Munsterplein staat de kunstmarkt. Deze kunstmarkt wordt georganiseerd door de stichting Melieve. Vele kramen met prachtige kunstobjecten die met passie zijn gemaakt. De kunstenaars staan zelf in de kraam en kunnen uitleg geven over de door hun gemaakte kunstobjecten.

Ook dit jaar weer is de Graaf Gerardstraat gevuld met kramen van de Platenbeurs van Robbie's Records! Kom struinen door de duizenden plaatjes, zorg dat u het niet mist.

Het Kloosterwandplein is bekend om zijn wekelijkse Antiek- en brocante markt. Vele kramen vol met oude antieke spullen en curiosa. Met veel enthousiasme en passie brengen de antiekhandelaren hun producten aan de man.

Alle markten starten om 09.30 uur en duren tot 17.00 uur. Gezellige muziek, terrassen en vele bezoekers zorgen ervoor dat een bezoek aan de binnenstad van Roermond op zaterdag 2 september meer dan de moeite waard is.