ROERMOND - Mevrouw Konings zet zich al meer dan dertig jaar in als vrijwilliger. Ze heeft een passie voor de natuur en die passie deelt ze graag met jong en oud. Al vijfentwintig jaar is zij als vrijwilliger actief in de Botanische Tuin Jochumhof in Steyl. Ze verzorgt rondleidingen, werkt in de tuin, is bestuurslid geweest en vanaf 2012 is zij coördinator van de vrijwilligersgroep. Op deze manier blijft de botanische tuin, die in 1993 werd opgericht door pater Jochum, behouden voor het nageslacht.


Kinderboerderij Hagerhof in Venlo heeft ook jarenlang mogen rekenen op de inzet van mevrouw Konings, net als de Stichting Limburgs Landschap. Voor deze stichting werkte zij als vrijwilliger/gastvrouw in het informatiecentrum van Kasteeltuinen Arcen.

In de Roermondse wijk Donderberg werd in juni 2016 de Donderse Moestuin geopend. Dit is niet alleen een moestuin waar groenten en kruiden worden gekweekt. Het is ook een multiculturele ontmoetingsplek voor bewoners uit de wijk. Mevrouw Konings is daar sinds de oprichting actief als vrijwilliger en als secretaris van het bestuur.

In 2008 heeft mevrouw Konings contact gezocht met de Stichting Loaf (Labali Orphan Aids Foundation). Deze stichting zet zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen en (wees)kinderen in de regio van Ogwhedi (Kenia), onder meer door onderwijs en toegang tot de medische zorg mogelijk te maken. Haar inzet wordt enorm gewaardeerd. Mevrouw Konings is als adviseur lid van het bestuur van deze stichting.

Omdat de vrijwilligersactiviteiten voor het grootste gedeelte plaatsvinden in de gemeente Venlo werd de Koninklijke Onderscheiding op zondag 6 september 2020 om 12.00 uur uitgereikt in de Botanische Tuin Jochumhof in Steyl. De versierselen werden uitgereikt door de burgemeester van de gemeente Venlo, de heer Antoin Scholten.

Mevrouw Konings is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.