ROERMOND - Eind vorig jaar werd de gemeentelijke onderscheiding “De Christoffel” toegekend aan de heer Nol Hofman. Bij het toekennen van een gemeentelijke onderscheiding hoort ook het plaatsen van een handtekening in het Gulden Boek van de stad Roermond. Vanwege de strenge coronamaatregelen was dat toen niet mogelijk. Op donderdag 24 juni was het eindelijk zover en kon de heer Hofman in het bijzijn van zijn familie en enkele genodigden in de Statenzaal van het stadhuis zijn handtekening zetten in het Gulden Boek.


De heer Hofman heeft in 1988 judovereniging Kai in Sho opgericht. Eerst in een klein zaaltje in het wijkhuis “de Eksterkamp”. Vanwege het succes en het groeiend aantal leden verhuisde de judovereniging in 1988 naar een eigen ruimte. In het zalencentrum “de Velderie’ kreeg Kai in Sho een eigen Dojo.
Volgens de heer Hofman is judo bij uitstek een sport om kinderen discipline bij te brengen. Kai in Sho groeide uit tot een alom bekende judovereniging die talrijke prijzen won en vele kampioenen heeft voortgebracht. Maar de judovereniging had naast een sportieve ook een maatschappelijke functie. Discipline, afspraak is afspraak, fair play en respect voor elkaar stonden centraal in de aanpak van de heer Nol Hofman. Via zijn judolessen bracht hij dit over op de kinderen. In de zomer van 2020 moest de heer Nol Hofman vanwege zijn gezondheid noodgedwongen stoppen met zijn judoclub.

Het gemeentebestuur van Roermond is de heer Nol Hofman zeer erkentelijk voor zijn inzet gedurende een groot aantal jaren. Als dank en waardering ontving hij hiervoor de gemeentelijke onderscheiding ‘De Christoffel’.