ROERMOND - Op zaterdag 5 september stond de traditionele jaarmarkt van de gemeente Roermond weer op de planning. Zoals u gewend was, zou dan de hele binnenstad van Roermond vol staan met marktkramen en standwerkers. Helaas kunnen we de jaarmarkt niet in de oorspronkelijke vorm door laten gaan aangezien de Coronamaatregelen en alle daarbij benodigde aanpassingen, dit niet toelaten.

Dit jaar zal géén standwerkersconcours gehouden worden en zullen er géén losse kramen in winkelstraten geplaatst worden waar ondernemers, voor hun eigen winkel, koopwaar aan de bezoekers kunnen aanbieden. Dit zou te drukke winkelstraten gaan opleveren met als gevolg dat de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.

Weekmarkt
Op de Markt en het Munsterplein staat de reguliere weekmarkt. Een mooi gevarieerd aanbod met, zoals altijd, leuke acties en aanbiedingen!

Kunstmarkt
Omdat het Munsterplein op dit moment gedeeltelijk wordt ingenomen door de weekmarkt, is de kunstmarkt dit jaar te vinden op het Kloosterwandplein. Deze kunstmarkt, die al vele jaren onderdeel uitmaakt van de traditionele Jaarmarkt en in 2020 haar 20-jarig jubileum viert , wordt georganiseerd door de stichting Melieve. Vele kramen met prachtige kunstobjecten die met passie door de kunstenaars zijn gemaakt. De kunstenaars staan zelf in hun kraam en geven uitleg over de door hen gemaakte kunstobjecten, welke uiteraard ook te koop zijn.

Antiek- en brocante markt
De wekelijkse Antiek- en brocante markt(normaalgesproken te vinden op het Kloosterwandplein), kramen vol met oude antieke spullen en curiosa, zal verdeeld zijn over de Christoffelstraat en de Graaf Gerardstraat. Met enthousiasme en passie brengen de antiekhandelaren daar hun producten aan de man.