ROERMOND - Ben jij in de leeftijd van 12 t/m 27 jaar en woon je in de Gemeente Roermond? Wil je graag een toffe activiteit voor jouw leeftijdsgenoten organiseren? Dan kun je tot 10 december 2021 hier geld voor aanvragen. De activiteit kun je dit jaar nog organiseren of volgend jaar. Voor kleinere activiteiten kun je tot maximaal € 1.000,- vragen en voor grotere maximaal € 5.000,-. Hoe cool!

Zelf bedenken en uitvoeren

De activiteit mag je zelf bedenken en uitvoeren en kan van alles zijn. Van cultuur tot sport en alles daar tussen in. Bij de aanvraag van het geld helpen de jongerenwerkers, Bob (b.noldus@welkom.nu / 06 - 52 56 28 84) en Marianne (m.vanessen@welkom.nu / 06 - 35 11 99 15), van Wel.kom je graag. Mail/bel of app ze gerust of loop binnen bij het JSP+ Sint Christoffelstraat 17 in het centrum van Roermond. Mocht je al een idee hebben, dan kan je bij ons het (digitale) aanvraagformulier krijgen.

Hulp nodig?

Organiseer je een activiteit en kan je er hulp bij gebruiken? De jongerenwerkers, maar ook de sportcoaches van de gemeente Roermond ondersteunen jouw ideeën graag.

De regels
Er zijn een aantal regels waaraan je je moet houden als je geld wilt aanvragen. Deze zijn hieronder te lezen:

Voor subsidie komen initiatieven en activiteiten in aanmerking die voor en door of met jongeren/ jongvolwassenen van 12 tot 27 jaar, waarbij aandacht is voor de mentale gezondheid van de jongeren/ jongvolwassenen in relatie tot de coronacrisis en waarbij jongeren/ jongvolwassenen een actieve rol hebben in de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van de initiatieven en activiteiten.

De initiatieven en activiteiten passen binnen de dan geldende coronamaatregelen.

Gelet op de doelstelling van deze beleidsregel is het in afwijking van artikel 4 lid 1 van de Algemene Subsidieverordening Roermond 2008 mogelijk dat aanvragen worden ingediend door natuurlijke personen.

De fysieke activiteiten vinden plaats in de gemeente Roermond en digitale activiteiten zijn gericht op jongeren in de gemeente Roermond. De activiteiten worden door, voor en met jongeren tussen de 12 t/m 27 jaar gerealiseerd.

Ook met deze regeltjes helpen de jongerenwerkers je graag. Mocht je met vragen zitten, stuur de jongerenwerkers een berichtje of kom langs bij het JSP+. De jongerenwerkers kijken er naar uit om jullie te ondersteunen bij de mooie en leuke activiteiten.