ROERMOND - Van 22 maart tot en met 4 april geeft de gemeente Roermond lokaal invulling aan het thema van The Passion 2021: Ik ben er voor jou. Dat doet zij via de Come Together Campagne die in maart 2020 is gestart en de komende weken zichtbaar zal zijn op diverse plekken in Roermond en via de sociale media.


Come Together Roermond is een campagne met één simpele boodschap: Roermond wil graag een stad zijn waar mensen naar elkaar omkijken, waar iedereen zichzelf mag zijn, waar ieder mens meetelt en iedereen meedoet. Een stad waar mensen iets doen voor elkaar, het verschil maken, hoe klein ook het gebaar. Vanuit deze boodschap heeft de campagne vorig jaar onder meer de onderlinge saamhorigheid en solidariteit van Roermondenaren tijdens de pandemie breed zichtbaar gemaakt en gestimuleerd.

Ik ben er voor jou
Op 1 april zendt de KRO-NCRV The Passion 2021 live uit vanaf het Munsterplein in Roermond. The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik ben er voor jou’. Wethouder Angely Waajen (evenementen): “In een tijd waar we elkaar harder nodig hebben dan ooit, is het stimuleren van verbinding en saamhorigheid des te belangrijker. Via de Come Together campagne laten we op verschillende manieren zien hoe mensen in Roermond er voor elkaar zijn en daarmee écht het verschil maken.”

1000 boxen
Vanwege corona kan er dit jaar geen publiek aanwezig zijn bij The Passion. Waajen: “Daarom hebben we bedacht dat we The Passion een beetje naar de mensen toe brengen. Samen met lokale ondernemers is een box samengesteld met producten om lekker van te kunnen genieten tijdens de live TV-uitzending. Niet alleen de inhoud van de box, maar ook de box zelf is gesponsord door lokale bedrijven en ondernemers. Dit laat voor mij de enorme maatschappelijke betrokkenheid van onze ondernemers zien.”

Doorgeven
Voorafgaand aan de TV-uitzending worden 1000 boxen willekeurig weggegegeven aan mensen in Roermond. Vanuit het thema ‘Ik ben er voor jou’ wordt gevraagd de box door te geven aan iemand die dit volgens hen verdient. Waajen: “Hiermee kunnen Roermondenaren letterlijk laten zien voor wie zij er zijn of wie er voor hen is.”

Kijk voor meer informatie op de website van Come Together Roermond.