ROERMOND - Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. In het hele land worden diverse opschoonacties georganiseerd om samen de wijk, buurt, straat of oevers van rivieren zwerfafvalvrij te maken.


Doet u dit jaar ook (weer) mee?

Als iedereen een uurtje meehelpt is het al snel een stuk schoner! Aangezien zwerfafval helaas van elke dag is kunt u uw opschoonactie ook op elke andere willekeurige datum plannen.

Aan de slag voor een schone buurt

Bent u van plan om samen met anderen een opruimactie te houden dan kunt u bij de gemeente een set met materialen lenen. In deze set zitten alle benodigde materialen, zoals vuilniszakken, afvalgrijpers en veiligheidsvestjes en is gratis te leen. Het ingezamelde zwerfafval wordt na afloop van de opruimactie op een afgesproken tijd en locatie opgehaald. De set met materialen kan op afspraak worden afgehaald bij de gemeentewerf en na afloop daar worden teruggebracht.

Aanmelden voor een opschoonactie

Via onderstaande knop kunt u uw opschoonactie aanmelden en materialen aanvragen:

Aanmelden opschoonactie

Schone Maas

Limburgse gemeenten langs de Maas werken samen in het project ‘Schone Maas’. Er worden regelmatig acties opgezet om het zwerfvuil langs de oevers van de Maas op te ruimen. Dit afval zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook schadelijk voor plant, dier en mens. Wanneer dit afval in het water terecht komt, veroorzaakt het de bekende ‘plastic soep’ in oceanen.

Verenigingen en organisaties kunnen zich aanmelden om mee te helpen het zwerfafval op een aantal Maasoevers op te ruimen. Zelf een actie opzetten kan ook. Kijk voor meer informatie op www.maascleanup.nl

Eventuele vragen over de organisatie van een opschoonactie kunt u sturen naar natuur@roermond.nl