ROERMOND - Na de eerste vaccinatielocatie in Blerick komt nu ook in Roermond een vaccinatielocatie. Die wordt ingericht bij de bestaande teststraat op het bedrijventerrein Merum.


De locatie wordt 8 februari opgeleverd en ingezet voor zowel testen als vaccineren. Hierbij vindt geen vermenging van bezoekersstromen plaats. Bij het begin is er een scheiding tussen personen die worden getest dan wel gevaccineerd.

Start vaccinaties
Wanneer de vaccinaties in Roermond gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de levering van de vaccins. De GGD gebruikt nu het Pfizervaccin. Bij goedkeuring door EMA en de Gezondheidsraad, komt daar het vaccin van AstraZeneca bij. Wanneer dat er is krijgen ook zorgmedewerkers weer een uitnodiging.

De eerstvolgende groepen die in aanmerking komen voor vaccineren door de GGD zijn: medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO en mobiele thuiswonenden vanaf 60 jaar. De vaccinatie van de laatste groep verloopt van oud naar jong.

Behalve in Roermond worden ook in Venray en in Weert nieuwe vaccinatielocaties ingericht.