ROERMOND - Van 16 tot en met 21 september vindt in Roermond de Wereld Alzheimer Week plaats. Het is al de vierde Alzheimerweek die wordt georganiseerd, maar deze editie is ronduit bijzonder te noemen. “In de coronatijd hebben mantelzorgers en mensen met dementie het zwaar te verduren” vertelt wethouder Marianne Smitsmans. “Iedere Roermondenaar kent wel iemand, die hulp nu goed zou kunnen gebruiken. Contact met elkaar, maar ook andere activiteiten zoals beweging en ontspanning, zijn nu meer dan ooit belangrijk. En juist dat biedt de Wereld Alzheimer Week, waarvan alle activiteiten uiteraard volledig voldoen aan de coronavereisten.“ Hieronder een selectie van de activiteiten tijdens deze week. Het hele programma is te vinden op www.dementievriendelijkroermond.nl.


Kan ik voor jou…

Wethouder Marianne Smitsmans trapt op 16 september af met de actie ‘Kan ik voor jou’. ”Mensen met dementie en hun mantelzorgers vragen zelf niet zo gemakkelijk om hulp, maar de mantelzorger vindt het heel fijn, wanneer je hulp aanbiedt. Ik nodig daarom iedereen uit om de ‘Kan ik voor jou…’ kaart te downloaden van de website dementievriendelijkroermond.nl. Je kunt er iemand ook mee uitnodigen om naar een activiteit van de Wereld Alzheimer Week te gaan. De activiteiten zijn meestal gratis maar laat in verband met corona wel weten, dat je van plan bent te komen!”

Kom in beweging

Een unieke activiteit is bijvoorbeeld het Balkonbewegen (16 september). Maar ook een nostalgische wandeling door de stad op 17 september en Alzheimergym op 21 september maken onderdeel uit van het programma. In De Graasj start de inloop weer op 16 september voor mensen met dementie. Meld u wel aan van tevoren i.v.m. coronamaatregelen.

Dementie in Roermond?

Onderzoeksinstituut Tao of Care maakt tijdens de week de resultaten bekend van een groot dementie-onderzoek in Roermond. Roermond heeft de afgelopen jaren veel aandacht gehad voor dementie. Welke volgende stap kunnen we zetten? U kunt erbij zijn en meediscussiëren. Zie voor meer informatie www.dementievriendelijkroermond.nl.

Kapsalon Romy

De verrassende en hartverwarmende familiefilm ‘Kapsalon Romy’, over een meisje en haar oma is op vrijdagmiddag en maandagavond in de ECI te zien. Voor jong en oud is het een mooie film. De kaartjes hebben een gereduceerd tarief.

Dementievriendelijk Roermond

Sinds 2015 zet Dementievriendelijk Roermond zich in voor een samenleving waar mensen met dementie op een fijne manier zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen. Het is een initiatief van de gemeente Roermond, Alzheimer Nederland – afdeling Midden-Limburg, het Alzheimercentrum Limburg en Hulp bij Dementie. Iedereen en iedere organisatie is welkom bij Dementievriendelijk Roermond.

Mede mogelijk gemaakt door

Dementievriendelijk Roermond maakt de Wereld Alzheimer Week mogelijk samen Bibliotheek Bibliorura, Cox & Co, TAO of Care, Sportservice Roermond, Roermond actief en Wel.kom, VVV Midden-Limburg, De Graasj en de ECI Cultuurfabriek. Dementievriendelijk Roermond is onderdeel van Seniorvriendelijk Roermond.