ROERMOND - Wanneer je symptomen hebt van het coronavirus, kan je je laten testen op het virus. De vaak voorkomende symptomen van het coronavirus zijn verkoudheid en griepklachten. Als je deze klachten hebt, is het verstandig om je te laten testen op het coronavirus. Als je een afspraak wilt maken voor een coronatest, kan je dit makkelijk doen via het internet. Er is namelijk een speciale site gemaakt waar je een corona testafspraak kunt maken. De site wordt ondersteund door de overheid.

Tijdens het maken van een afspraak, worden er verschillende vragen gesteld. De vragen die je te zien krijgt, moet je dan ook verplicht in vullen. Wanneer je de vragen niet in wilt vullen, is het ook niet mogelijk om online een afspraak te maken. Ook als je geen klachten hebt, is het niet mogelijk om online een afspraak te maken. Wanneer je zonder klachten een corona test afspraak wilt maken, kan je dit doen via het landelijke GGD nummer die je kunt vinden via het internet. Coronatest in Roermond: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Positief of negatief getest op corona?
De testafspraak verloopt vaak heel vlug. Zo sta je langer in de rij dan dat je aan de beurt bent. Wanneer je getest bent, vraagt de GGD vriendelijk om thuis op de uitslag te wachten. Het is dan ook niet de bedoeling om mensen bij jou thuis uit te nodigen. De testuitslag is meestal binnen 48 uur te zien via jou digid. Als je er voor hebt gekozen om gebeld te worden, wordt je ook gebeld met de uitslag. Ook dit kan ongeveer 48 uur duren. Wanneer je positief bent getest op het coronavirus, is het noodzakelijk om 10 dagen in quarantaine te gaan. Als je daar in tegen negatief bent getest op het corona virus, betekent dit dat je niet besmet bent geraakt met het corona virus. Wanneer je negatief bent getest op het coronavirus maar nog wel klachten hebt, is het zeer verstandig om binnen te blijven totdat je 24 uur klachten vrij bent. Het kan namelijk zijn dat de corona test niet genoeg bacteriën heeft opgenomen waardoor de test niet is wezen aanslaan.

Corona snel testen
Coronatest in Roermond: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je geen tijd hebt om 48 uur te wachten op de corona test uitslag, kan je er ook voor kiezen om een corona snel test aan te vragen. De corona snel testen zijn niet gratis zoals bij de normale corona testen. Zo kost één corona snel test maar liefst 70 euro. Dit is een hoop geld voor meerdere mensen. Daarom is het verstandig om een corona snel test aan te vragen wanneer je echt met tijdsnoot zit omdat je bijvoorbeeld het vliegtuig moet halen. Bij de corona snel testen zitten wel voordelen aan. Zo weet een corona snel test binnen 15 minuten of je het virus in je draagt of niet. Dit is daarom voor veel mensen een geweldige uitvinding.