ROERMOND - Leegstandbeheerder Interveste houdt donderdag 22 december een open huis bij de appartementen aan de Schepen van der Portenstraat in Roermond. De appartementen zullen binnenkort tijdelijk worden beheerd in afwachting van de definitieve bestemming van de flats.

Op het moment van schrijven is nog onduidelijk wat de toekomst is van deze appartementen. Aangezien leegstand geen optie is, werd besloten Interveste in te schakelen zodat woningzoekenden tijdelijk kunnen gaan wonen in de beschikbaar gekomen ruimtes.

Om geïnteresseerden de kans te geven vragen te stellen over tijdelijk verhuur van woonruimtes, of om ze vast een kijkje te laten nemen in de appartementen, zet Interveste de deuren open op deze donderdagochtend.

Leegstandbeheer

Interveste is een van de grotere leegstandbeheerders van Nederland en beheert naast woningen, winkels en werkruimtes ook gebouwen zoals zwembaden, schoolgebouwen en hotels. Het bedrijf helpt namens zijn opdrachtgevers de krapte op de woningmarkt tegen te gaan door het plaatsen van tijdelijke bewoners. Dit kunnen ook bewoners zijn die met de huidige lastige woningmarkt tussen wal en schip dreigen te vallen.

Door bewoners te plaatsen helpt het bedrijf leegstaande panden te beschermen tegen braak, kraak en brandstichting.

Het voordeel voor woningzoekenden is dat er geen wachtlijsten worden gebruikt en je hoeft ook niet jarenlang ingeschreven te zijn bij woningcorporaties. Een ander voordeel is dat de maandelijkse kosten bij tijdelijk verhuur een stuk lager zijn, dan bij reguliere huurprijzen in de woningmarkt.


Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Interveste gratis aanmelden voor het open huis.