ROERMOND - 58 teams streden onlangs in Roermond voor het goede doel tijdens de Remunjse Kwis van Ladies’ Circle 05 Roermond. Op 31 maart werd in ‘t Sjoolpaad tijdens een slotfeest het prijsgeld uitgereikt. Maar liefst 10.000 euro werd verdeeld over vijf lokale goede doelen. Het team dat streed voor Stichting Leergeld bereikte de eerste plaats en ontving een cheque van 5.000 euro voor dit goede doel. De opbrengst van de slotavond zal worden verdeeld over de goede doelen die zijn gekozen door de teams die plek zes tot en met tien hebben bereikt.


De winnende teams en hun goede doel:

⦁Team 08 Kwistina Aguilera won € 5.000 voor Stichting Leergeld Roermond e.o.

⦁Team 16 de Hertjes won € 2.000 voor Kindervakantiewerk Herten

⦁Team 19 Prakkedinkers won € 1.500 voor Voedselbank Midden-Limburg

⦁Team 34 Remunjse X Junior Kamer won € 1.000 voor Zwembad De Bosberg Swalmen

⦁Team 28 de Munsters won € 500 voor Kleinschalig Wonen Roermond Camillus

Tijdens de Remunjse Kwis gaan deelnemende teams, bestaande uit 8 tot wel 25 deelnemers per team, aan de slag met vragen en actieve opdrachten in en om de stad. Zij strijden daarbij voor hun eigen ingebrachte ‘Remunjse’ goede doel. In 2022 organiseerde Ladies’ Circle 05 Roermond de stadskwis voor het eerst. Toen namen 38 teams deel.

Derde editie

Dat het evenement in een jaar tijd zo gegroeid is, maakt de leden van Ladies’ Circle trots en gemotiveerd om door te gaan. “We ontvingen zoveel mooie en enthousiaste reacties vanuit deelnemers, sponsoren en de goede doelen waarvoor werd gestreden. We kijken terug op een prachtig evenement. Tegelijkertijd dragen niet alleen wij als serviceclub maar meer dan 1.000 Roermondenaren zich op deze manier in voor het lokale goede doel. Hoe mooi is dat? De organisatie van de Kwis is enorm veel werk, maar geeft ook ontzettend veel voldoening.”

De datum voor de volgende Remunjse Kwis is al bekend: 23 maart 2024. Inschrijven kan later dit jaar.