ROERMOND - Vraag jij je wel eens af of je kunt testen op corona in Roermond? Regelmatig komt de vraag voorbij, omdat nog niet iedereen weet wat de mogelijkheden zijn. Echter is het wel degelijk mogelijk om in de omgeving te laten testen. Er zijn verschillende teststraten ingericht die ervoor kunnen zorgen dat je binnen een korte tijd weet of je besmet bent met het virus of niet. Alleen moet je dan wel aan de eisen voldoen van de GGD voordat je een afspraak kunt maken. Ook zijn er andere zaken om rekening mee te houden.

De eisen voor testen op corona in Roermond
Testen op corona in Roermond kan bij de GGD alleen wanneer je klachten hebt. De klachten die je moet hebben staan omschreven op de website. Het is goed om deze informatie regelmatig te bekijken, want de eisen veranderen voortdurend. Zo was het in het begin alleen mogelijk om te laten testen wanneer je koorts had en een aantal andere klachten, maar kun je nu zonder koorts ook al terecht in de omgeving. Hiermee is de drempel tot testen verlaagd en kunnen meer mensen te weten komen of ze het coronavirus bij zich dragen.

Maken van een afspraak is verplicht
Daarbij is testen op corona in Roermond alleen mogelijk wanneer je een afspraak maakt bij een testlocatie in de omgeving. Je kunt dit eenvoudig via de website doen. Hier vind je namelijk een aparte pagina waar je kunt inloggen met jouw DigiD. Je hoeft hierdoor geen gegevens meer in te vullen. Het enige wat je moet doen is aangeven welke klachten je hebt. Ook kun je aangeven hoe lang je deze klachten al ervaart. Aan de hand van deze gegevens wordt de testlocatie in de omgeving aan jouw naam gekoppeld en heb je een datum en tijdstip. Dit hoef je alleen maar te bevestigen en je ontvangt een bevestigingsmail.

Het verkrijgen van de uitslag

Je kunt ook testen op corona in Roermond door een telefonische afspraak te maken. Hier worden eigenlijk dezelfde vragen gesteld. Voor de uitslag van de test kun je een telefoontje verwachten als jouw test positief is. Als je een telefonische afspraak hebt gemaakt, dan ontvang je de negatieve testuitslag ook via de telefoon. Bij het maken van een online afspraak ga je de negatieve testuitslag alleen terugvinden door weer in te loggen met jouw DigiD en naar de uitslag te navigeren. Op deze manier weet je wel gelijk waar je aan toe bent.