ROERMOND - Zondag 24 april 2022 tijdens het Schoenmakersdiner in het Van der Valk Hotel te Vianen is de uitslag van de Schoenmakerij van het Jaar bekend gemaakt.

De Ambachtelijke Schoenmaker uit Roermond won de titel en is daarmee de Schoenmakerij van het Jaar 2022. Eigenaar Frits Pellemans zal daarmee een jaar lang de ambassadeursrol voor de Schoenmakerij vervullen. En uiteraard ontving hij ook de beker en een groot spandoek.

De wedstrijd “De Schoenmakerij van het Jaar” is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij deze wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend.

De jury heeft de uiteindelijke finalisten als volgt geselecteerd:

· Klanten konden hun Schoenmakerij voordragen d.m.v. reviews op internet en facebook.
· Klanten konden het formulier op de website invullen en daarmee hun schoenmakerij voordragen
· De ondernemer kon zelf een campagne starten met de #SchoenmakerijvhJaar op Social Media. Of zelfs voorgedragen worden door een collega.

Vervolgens zijn er diverse zaken geselecteerd voor een onaangekondigd bezoek van de vakjury waarbij er werd gelet op de kwaliteit van de reparatie in de zaak en de totale uitstraling van de Schoenmakerij en de schoenmaker zelf. Belangrijk is daarbij ook dat het bedrijf een rolmodel voor de schoenmakerij kan zijn en de eigenaar een ambassadeursrol voor de hele branche kan vervullen. De finalisten waren dit jaar weer van hoge kwaliteit.

Na het onaangekondigde jury bezoek kwamen er drie finalisten uit. Deze finalisten zijn 26 maart jl. in het zonnetje gezet d.m.v. een felicitatietour in hun eigen bedrijf.

De winnaar:

De Ambachtelijke Schoenmaker uit Roermond het bedrijf van eigenaar Frits Pellemans is een echte beleving, een prachtige winkel, met een ondernemer aan het roer die overtuigd is van de eigen visie. De bijzondere voorgevel lokt je naar binnen en ook binnen wordt je aangenaam verrast. Een grote ruimte met een inrichting waar goed over is nagedacht, daarin een mooi verkoopassortiment dat past bij de Schoenmakerij. De schoenmakerij zelf is achterin in een grote glazen ruimte gevestigd. Alles straalt vakmanschap uit. En mooi vakwerk gecombineerd met een uitstekende klantvriendelijk maakt dit een bedrijf dat je vooral ook gezien moet hebben. Een visitekaartje voor de Schoenmakerij.

De andere prijswinnaars:

2e prijs

Meester Schoenmakerij Sleutelservice uit Alkmaar. Is het bedrijf van eigenaren Hans en Willy Meester. Hier begon het met een formulier van de eigenaar zelf waarna er massaal gereageerd werd zonder dat er veel toe is opgeroepen. Een heel mooi bedrijf op een prachtige locatie. Klanten roemen de vriendelijkheid, de service en de kwaliteit. En dat er altijd wel een oplossing. De jury was onder de indruk van de mooie winkel en kwaliteit van de reparatie. Zeker een prachtige plek.

3e prijs

Mario & Anita Uw Schoenmaker uit Deventer. Dit is het bedrijf van de eigenaren Anita en zoon Sebastiaan Evers. Hierbij is veelvuldig de consument in actie is gekomen door de formulieren. De reparatie is van hoog niveau. En wat opvalt is dat de klant ook de attentheid en warmte noemt. Zonder meer een prachtig bedrijf waar je met een gerust hart de schoenen ter reparatie kunt brengen.