SITTARD - De enige Limburgse derby in de Eredivisie, tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo, is een prooi geworden voor de thuisploeg. In Sittard zegevierde de ploeg van Sjors Ultee terecht met 3-2.

De thuisploeg was vooral beducht op de topscorer van de Eredivisie, Georgios Giakoumakis, die zijn ploeg woensdagavond met vier goals een sensationele 4-1-zege op Vitesse bezorgde. De spits was in Sittard opnieuw trefzeker toen hij na een uur spelen attent regeeerde op een voorzet van Vito van Crooy. Fortuna had op dat moment echter al twee keer toegeslagen. Zian Flemming opende na een half uur spelen terecht de score met een kopal na een voorzet van George Cox.

Ook bij de 2-0, na rust, was Flemming belangrijk toen hij werd gehaakt door Kristopher da Graca, waarna Mats Seuntjens de toegekende penalty benutte. Giakoumakis zorgde vervolgens voor de aansluiting. Ben Rienstra besliste in blessuretijd de wedstrijd definitief en daar deed ook een late treffer van Torino Hunte niets aan af.