ROERMOND - Tigers Roermond is de nieuwe landskampioen in het zaalvoetbal. In het derde en beslissende duel in de play-offs wonnen de Limburgers met 4-2 van Hovocubo.


Na vier landskampioenschappen, twee KNVB-bekers en vier Supercups zat er zodoende geen laatste kunstje in voor trainer/coach Sander van Dijk die na zeventien jaar afscheid nam van Hovocubo. Dat de verschillen tussen beide ploegen klein waren bleek ook in de derde finale nadat Hovocubo het eerste duel had gewonnen na verlenging en Tigers Roermond, eveneens in de extra tijd, afgelopen vrijdag de sterkste was.

In een enerverende pot opende Yoshua St. Juste, trefzeker in alledrie de finales, de score voor de ploeg uit Zwag, maar kort na de aftrap zorgde Ayoub Boukhari voor de gelijkmaker. Na de rust was Tigers Roermond wel duidelijk de bovenliggende partij en hoewel Dave Stet eerst nog een knappe redding in huis had, moest hij vervolgens kort achter elkaar tweemaal capituleren bij inzetten van Ayoub Tamoukh en Aimane M'Rabet. Met een meespelende keeper in de persoon van Karim Mossaoui maakte Hovocubo het nog even spannend toen Mats Velseboer tegen scoorde, maar een treffer van Ishak Belhaj besliste het duel in de sfeervolle Jo Gerrishal te Roermond.

Naast het afscheid van Van Dijk betekende het ook het einde van een tijdperk voor Hovocubo dat komend seizoen samengaat met HV/Veerhuys. Van Dijk is dan ook niet de enige die deur dichttrekt bij de club uit Zwaag. De volgende sterkhouders verlaten Hovocubo na dit seizoen: Jordy Cretier, Dave Stet, Yoshua St. Juste, Hicham Aklalouch en Abdessamed Attahiri (allen VNS United), Karim Mossaoui, Lahcen Bouyouzan (beiden Tigers Roermond) en Mats Velseboer (FC Eindhoven).

Foto's: Michel Bes Sportfotografie