ROERMOND - Hovocubo heeft een eerste stap gezet richting prolongatie van de landstitel door de eerste halve finale van de play-offs tegen Tigers Roermond te winnen. In Limburg werd het 3-4 voor de ploeg van trainer/coach Sander van Dijk.

Hovocubo en Tigers Roermond vochten gedurende het seizoen al verbeten duels uit en ook in de halve finale stond de wedstrijd bol van de spanning. In een goed gevulde Jo Gerrishal te Roermond bleken beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd. De thuisploeg nam al in de eerste minuut een voorsprong door Ramdani, maar net zo snel maakte Bouzit gelijk. Mats Velseboer bracht Hovocubo vervolgens op voorsprong, maar nu was het Tigers Roermond dat snel iets terugdeed via Chadli waardoor men met 2-2 ging rusten.

Chadli zorgde na de rust ook voor een hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg, maar het was Iliass Bouzit die zich kroonde tot man van de wedstrijd. Met nog eens twee treffers bezorgde hij Hovocubo een 3-4 zege en een goede uitgangspositie voor de return komende vrijdag in Zwaag.

In de andere halve finale won FC Eindhoven met 4-5 bij ASV Lebo.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie