ROERMOND - Hovocubo blijft aan de winnende hand in de Eredivisie Zaalvoetbal al werd het uitduel bij Tigers Roermond pas na rust beslist. Dit deed de ploeg van Sander van Dijk vervolgens wel met overtuiging en met een glansrol voor Soufian Charraoui die viermaal scoorde. HV/Veerhuys had het een stuk moeilijker en verloor met dezelfde cijfers van ASV LEBO

Na de lange busreis naar Limburg had de Hoornse formatie moeite om het spel te maken. De openingstreffer van Soudfian Charraoui viel dan ook op slag van rust, maar was wel de aanzet voor een zeer sterke tweede helft.

Charraoui had in het tweede bedrijf namelijk nog geen drie minuten nodig om zijn hattrick te voltooien. Het verzet van de Roermonders was hiermee gebroken en via Mats Velseboer en Ilias Bouzit liepen de gasten verder uit. Via Solaiman Ramdani wist Tigers nog wel een eretreffer te maken, maar het slotakkoord was voor uitblinker Charraoui: 1-6.

HV/Veerhuys
Tegelijkertijd met Hovocubo verloor stadsgenoot HV/Veerhuys met dezelfde cijfers van ASV LEBO. De thuisploeg was met name in de eerste helft veel te slordig waardoor de gasten uit Amsterdam via treffers van El Ghannouti, Te Vrede en Tissoudali (3x) rap uitliep. nadat Sem Biezen de Hoornse eer had weten te redden werd de eindstand op 1-6 bepaald door Hamdaoui.