ZANDVOORT - Max Verstappen is voor het derde jaar op rij winnaar geworden van de Grand Prix van Nederland. De Red Bull-coureur won in Zandvoort zijn negende GP op rij en evenaarde daarmee het record van Sebastian Vettel van tien seizoenen geleden.


Direct na de start, waar Verstappen heel goed weg was, begon het hard te regenen. Al na één ronde wisselden zeven rijders snel naar intermediates. Die keuze pakte goed uit en het leverde Pérez zelfs de leiding in de race op. Verstappen dook pas een rondje later de pit in en viel terug naar plek vier. De wereldkampioen maakte echter geen half werk van zijn inhaalrace. De Nederlander pakte rap Zhou en Gasly op en wist het gat naar Pérez ronde bij ronde te verkleinen.

De baan droogde door de wind weer snel op en was het zaak niet te lang op profielbanden te blijven rijden. Het was ditmaal Verstappen die een ronde eerder dan Pérez de pit opzocht, waarmee hij de leiding in de race heroverde. Terwijl alle teams de weerradar in de gaten hielden, zorgde Sargeant onbedoeld voor de safetycar door zijn Williams de vangrail in te rijden. Verstappen nam daarna weer snel afstand, waar achter hem Fernando Alonso aandrong bij Pérez. Hij pikte in zijn Aston Martin aan, maar moest zijn positie bij een volgende stop weer prijsgeven.

Met 13 ronden voor de boeg gingen de sluizen opnieuw open. Pérez vloog op de onbestuurbare waterbaan rechtdoor en al snel was daar het rode licht. Verstappen werd na de herstart even opgejaagd door Alonso, maar liet zich in de finale niet verrassen. Pérez moest na 0.05 tijdstraf de derde plaats aan Pierre Gasly laten.