ZWAAG - Tigers Roermond heeft zijn flinke voorsprong in de Eredivisie zaalvoetbal behouden door de uitwedstrijd bij Hovocubo met 2-3 te winnen. Waar de aandacht voor de wedstrijd nog even uitging naar de incidenten in de halve finale van de play-offs van verleden seizoen, daar werd het in Zwaag een sportief duel waarin de Limburgers aantoonden dit seizoen net even verder zijn dan de ploeg van coach Sander van Dijk.

Nadat Faisel Mellah voor de wedstrijd door Hovocubo werd bedankt voor bewezen diensten, hij stapte afgelopen zomer over naar Tigers Roermond, ontspon zich een duel die bijna een kwartier in evenwicht bleek, maar wel liet zien waar de kracht van Tigers Roermond dit seizoen ligt. De gasten gaven Hovocubo nauwelijks een kans en kwamen zelf kort voor dat eerste kwartier om was op voorsprong. Dit gebeurde nota bene door Mellah die de bal met wat fortuin voor zijn voeten kreeg en deze langs zijn voormalige ploeggenoot Dave Stet schoot. Nog voor de rust wist Ayoub Thamouch de score te verdubbelen.

Hovocubo moest in de achtervolging en deed dit op de juiste wijze, al duurde het tot halverwege de tweede helft voor men dichterbij kwam toen Karim Messaoui raak schoot na een assist van Abdessamad Attahiri. Met nog vijf minuten op de klok wist Hicham Aklalouch zelfs voor de gelijkmaker te zorgen, maar genoeg voor een resultaat bleek het niet voor de thuisploeg, want twee minuten voor tijd wist Ishak Belhaj de Limburgers naar de winst te schieten: 2-3.

In de stand heeft Tigers Roermond na negen wedstrijden nu een voorsprong van vijf punten op directe concurrent FC Eindhoven en speelt komende vrijdag thuis tegen hekkensluiter ZVV Kroeven. Hovocubo staat vooralsnog vijfde en moeten dezelfde avond op voor de Noord-Hollandse derby bij FC Marlène.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie