HEERHUGOWAARD - FC Marlène is verder achterop geraakt bij de top 4 van de Eredivisie zaalvoetbal. De nummer vijf in de stand verloor in eigen huis met harde cijfers van de nummer drie, Tigers Roermond (3-8).

Het was puzzelen voor coach Jeroen de Groot in aanloop naar het duel met de Limburgers. Door blessures en schorsingen kon hij ondermeer niet beschikken over Kevin van Londen, Colin Kamp, Younes Daari en Mo Darri. Toch kwam FC Marlène in eerste instantie prima voor de dag en na acht minuten zelfs op voorsprong toen Amir Molkârâi het eindpunt was van een vloeiende aanval. Ruim tien minuten later zag het er echter totaal anders uit voor de Heerhugowaarders want het waren de gasten uit Roermond die uit vrijwel elke aanval raak schoten. Via ondermeer twee treffers van de sterk spelende Taoufik Chadli ging men zodoende met 1-4 achterstand.

Een snelle tegentreffer kort na rust was een volgende tik voor het gehavende FC Marlène waar de eigen jeugdexponenten Floris Kamps en Steije Kee wel een goede indruk achterlieten. Door doelpunten van Stefan Dol en Mo Attaibi kon de thuisploeg de schade nog enigszins beperkt houden, doch de Roermonders waren deze vrijdagavond simpelweg een maatje te groot: 3-8.

Foto's: DP Sportfotografie