MONZA - Max Verstappen heeft de Grand Prix van Italië gewonnen. Op Monza boekte de Red Bull-coureur zijn tiende GP-zege op rij, een aanscherping van het record dat hij sinds Zandvoort deelde met Sebastian Vettel.


Verstappen was bij de start een fractie sneller weg dan de op pole gestarte Sainz, maar die gooide de deur naar de eerste chicane op tijd dicht. Verstappen bleef geduldig ook toen hij er in de zesde ronde wel naast, maar niet overheen kwam. Verstappen voerde de druk steeds verder op en nam na een remfoutje van Sainz in ronde 15 dan toch de leiding. Eenmaal in de vrije lucht nam de titelhouder met rasse schreden afstand.

Met Verstappen als onbedreigde koploper zat de spanning daarachter. Nu was het Pérez die de twee Ferrari's op de korrel nam. Leclerc verdedigde zijn podiumplek met hand en tand, maar na 31 ronden moest de Monegask capituleren. Pérez sloop daarna richting Sainz en ook die ging uiteindelijk voor de bijl met een dubbelslag voor Red Bull als gevolg.

In de WK-stand heeft Verstappen (364) nu liefst 145 punten voorsprong op zijn teamgenoot Pérez (219). Daarachter strijden Alonso (170) en Hamilton (164) om de derde plaats. De volgende race is op 17 september in Singapore.