SINGAPORE - Carlos Sainz heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Max Verstappen van 10 Grand Prix-overwinningen op rij in de Formule 1. De Spanjaard was in Singapore in de Ferrari Lando Norris en Lewis Hamilton te slim af. De Nederlandse wereldkampioen eindigde op de vijfde plaats.


Sainz was bij de start god weg en Leclerc wist Russell met een prima start van plek twee te houden. Ook Hamilton vloog zijn Mercedes-teamgenoot voorbij, maar hij had de eerste bocht afgesneden en moest die positie teruggeven. Verstappen, als elfde vertrokken, won bij de start één positie en had zes ronden later de Haas-bolides van Hülkenberg en Magnussen te pakken. Leclerc vormde aan kop van de race een prima buffer voor teamgenoot en koploper Sainz.

Na een safetycarfase, door schade bij Sargeant, nam de top van het veld een pitstop. Verstappen reed door op de harde band, maar vond amper grip en viel na de verplichte stop alsnog terug. Beducht voor de hoge bandenslijtage bij Ferrari drukte Sainz het tempo, waarmee hij het veld aan een touwtje hield. . Russell en Hamilton veegden op versere banden Leclerc snel op, maar Norris was een hardere noot om te kraken. Russell nam teveel risico en reed de muur in. Sainz werd niet meer bedreigd en Hamilton schoof op naar het podium voor Leclerc en Verstappen.

Volgende week zondag 24 september is de Grand Prix van Japan (07.00 uur)