VENLO - VVV-Venlo heeft zondag in de derby tegen Fortuna Sittard de zevende nederlaag op rij geleden. De gasten uit Sittard toonden zich een stuk slagvaardiger, mogen zich inmiddels veilig wanen en zelfs hopen op deelname aan de play-offs. Bij VVV worden de zorgen groter nu de nummer zestien in de stand, Willem II, tot op één punt genaderd is.

Reeds in de tiende minuut namen de gasten de leiding via Lisandro Semedo die na een fraaie pass van Mats Seuntjens de bal achter keeper Kirschbaum schoot. Via Sebastian Polter kregen de gasten nog een grote kans, maar deze raakte de bal volledig verkeerd.

Kort na de rust deed de thuisploeg iets terug via wie anders dan Giorgios Giakoumakis. De Griekse spits wist eerst koppend niet te scoren, maar was in de rebound wel trefzeker voor zijn 24e goal van het seizoen. Hij evenaart daarmee het clubrecord van Hans Sleven uit eind jaren '50. De gelijke stand was echter niet van lange duur want nog geen vijf minuten verder was het Seuntjens die in de verre hoek raak mikte. Halverwege de tweede helft was het duel vervolgens definitief beslist toen Zian Flemming voor de 1-3 wist te zorgen.