ROERMOND - De uit Groningen afkomstige folksensatie Rapalje komt op 27 januari met hun show “Scotland’s Story” naar de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Tijdens deze avond wordt het publiek getrakteerd op een optreden van de bekendste folkband van Nederland, vol verhalen, zang en prachtige tunes.

“Scotland’s Story” neemt het publiek mee op een onvergetelijke muzikale reis naar de hooglanden van Schotland. Met onder andere doedelzak, gevoelige ballades en stampende jigs en reels laat de band zien en horen waarom zij al ruim 27 jaar een van de bekendste namen in de Europese folkscene is. Bovendien nemen zij voor deze speciale show ook twee danseressen mee, die met hun lichte en snelle voetenwerk het publiek keer op keer versteld doen staan.

Daarnaast zal ook hun nieuwe violist, de getalenteerde Sebastiaan Hidding, een aantal nummers meespelen.

“We’re all Scotland’s story and we’re all worth the same”. Prachtige woorden uit de gelijknamige titelsong van deze show en niets geeft beter weer waar de band voor staat, aldus David Myles, doedelzakspeler en fluitist bij de band. Een feest der herkenning van klassieke Rapalje nummers als “Caledonia” en “Wat Zullen We Drinken”, gecombineerd met repertoire van hun meest recente album.

Dit concert maakt onderdeel uit van de “Scotland’s Story” theatertour, maar geeft als een van de weinige locaties de kans om mee te dansen, aangezien het een sta-concert betreft. Dit draagt ongetwijfeld bij aan de unieke belevenis die deze avond biedt en is volgens velen dan ook de beste manier om een Rapalje concert bij te wonen.

Tickets en meer informatie: https://www.ecicultuurfabriek.nl/muziek/rapalje