ROERMOND - Op 25 augustus 2023 om 20.45 uur is het zover. Tijdens dit gratis toegankelijke concert kunnen bezoekers op de kade of in een sloep op het water, in een feeërieke sfeer, genieten van een concert met toegankelijke verrassende klassieke muziek.

Het programma van dik anderhalf uur wordt samengesteld door Hub Boesten, Theo Wolters, René Schrader en Martijn Pepels, orkestleider van Heritage Sinfonietta. Deze muzikale professionals werken samen met het Theater Krefeld Mönchengladbach en er zullen ook Duitse solisten acte de préséance geven. De namen volgen later.

Het idee voor dit concert is van Ger Heyman. In september 2022 is hij op de zeepkist geklommen om mensen te committeren aan zijn idee. Bij bestuurders van de gemeente Roermond en de Provincie Limburg, bij publiek, bij mensen uit de muziekwereld en bij potentiële vrijwillige organisatoren. De respons was er meteen. En dat gaf energie om door te gaan.

Een idee werd een inwonerinitiatief gedragen door enthousiaste vrijwilligers met tijd, kennis, kracht en energie. Om verder te kunnen met het onderzoeken van de haalbaarheid van, en het draagvlak voor het Roerdelta Concert werd een Stichting opgericht. Het onderzoek is nu met een positief resultaat afgesloten en het bestuur en de vrijwilligers gaan nu aan de gang het idee concreet om te zetten in een mooi concert aan de Roerkade in Roermond.