ROERMOND - In de Eredivisie is Tigers Roermond nog altijd koploper met vier punten voorsprong op de nummer drie Hovocubo. In het bekertoernooi was het de formatie van trainer/coach Sander van Dijk die in Limburg de sterkste was en zich middels een 2-3 zege wist te plaatsen voor de kwartfinale.

Op basis van het seizoen tot nu toe was Tigers Roermond wellicht de favoriet, maar daar had de Van Dijk-equipe geen boodschap aan. Na de nodige personele problemen in de ereste helft van het seizoen is de vorm van Hovocubo groeiende en dat liet men in Roermond zien door uitstekend voor de dag te komen. Kort voor de rust leverde dit twee doelpunten op voor de gasten toen Yoshua St. Juste de score opende en Abdessamad Attahiri nog geen minuut later ook toesloeg.

De spanning keerde binnen vijf minuten na rust terug door een treffer van Aimane M'Rabet. Het werd zoedoende een echte bekerkraker waarin Karim Mossaoui drie minuten voor tijd de marge weer op twee bracht. M'Rabet maakte hierna nog wel een tweede Limburgse treffer, maar verder liet Hovocubo het niet komen, waardoor zij in de koker gaan bij de loting voor de kwartfinale van de KNVB-beker.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie